Lees op deze pagina over al onze activiteiten. Wil je nog beter op de hoogte blijven? Volg ons dan via Facebook en Twitter of meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.


Onderscheiding De Trichter voor Joland Slangen: meer dan 20 jaar vrijwilliger bij Stichting Pimma.

Afgelopen maandag 24 september heeft Joland Slangen De Trichter ontvangen: een stedelijke onderscheiding voor zijn werkzaamheden als voorzitter van Stichting Pimma. Sinds 1996 is hij touwtrekker van Pimma en heeft hij bijgedragen aan de bouw van 12 scholen in Guatemala én aan het creëren van bewustwording op basisscholen in Maastricht. 

 

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake reikt de Trichter uit aan Joland Slangen

Onderscheiding
Na het delen van een aantal mooie woorden reikte Burgemeester Annemarie Penn-te Strake gisteren De Trichter uit aan een compleet verraste en emotionele Joland Slangen.
In het bijzijn van familie, (oud)-bestuursleden, vrijwilligers en sponsoren van Stichting Pimma ontving Joland Slangen deze onderscheiding voor personen die zich op uitmuntende wijze nuttig hebben gemaakt voor de stad Maastricht. Sinds 1996 is Joland belangeloos bestuurslid én touwtrekker van Pimma. Hij neemt initiatief in het verwerven van financiële middelen, organiseert evenementen in Maastricht en op basisscholen om bewustwording te creëren én hij verbindt Pimma aan mensen en bedrijven die op hun beurt hun steentje bijdragen aan de bouw van scholen in Midden-Amerika. Hij reisde regelmatig naar Guatemala om de bouw en het onderhoud van Pimma-scholen te inspecteren.

Stichting Pimma
Stichting Pimma werd in 1987 opgericht door een Maastrichts echtpaar en draagt sindsdien zorg voor het verbeteren van kansen van kinderen in Midden-Amerika, Guatemala in het bijzonder. In de afgelopen jaren zijn 11 basisscholen gebouwd en de twaalfde en dertiende school staan gepland. Hierdoor voorziet Pimma, al ruim 30 jaar, duizenden kinderen van onderwijs. Ook het creëren van bewustwording over de noodzaak voor onderwijs in Midden-Amerika is een doelstelling: middels lessen op basisscholen en evenementen in Maastricht.
Joland Slangen zal zich ook de komende jaren namens Stichting Pimma, sponsoren en donateurs blijven inzetten voor een betere wereld.

 

 

Deel dit bericht:


Pimma zoekt secretaris

Door de interne verschuiving van bestuurslid Anouk Op den Kamp van secretaris naar PR & Communicatie, zoeken wij per direct een nieuwe enthousiaste secretaris (m/v) die zich verbonden voelt met de doelstellingen die wij als stichting nastreven.

De secretaris van de stichting Pimma is bestuurslid met als specifieke taak het beheren en bewaken van het secretariaat van de stichting. Hij/zij neemt daartoe deel aan de vergaderingen van het stichtingsbestuur die één keer per maand plaatsvinden.

Lees het volledige artikel Pimma

Deel dit bericht:


Petra, bedankt!

Na vier mooie, toegewijde jaren is helaas het moment aangebroken om afscheid te nemen van bestuurslid Petra Muijrers, verantwoordelijk voor PR & Communicatie. Petra heeft een significante bijdrage geleverd aan de bewustwording van Pimma middels verschillende activiteiten en events, met als laatste de mooie viering van ons 30-jarig jubileum in de Cellebroederskapel.

Lees het volledige artikel Pimma

Deel dit bericht:


Pimma viert 30-jarig jubileum

In aanwezigheid van de locoburgemeester van Maastricht, Dhr. André Willems, vaste sponsoren, donateurs en vrijwilligers, vierde Stichting Pimma op vrijdag 1 december jl. haar 30-jarig jubileum. Deze mijlpaal werd in de intieme atmosfeer van de Cellebroederskapel gevierd, een avond waarbij vol trots werd teruggeblikt op de afgelopen 30 jaar, maar vooral ook vooruit werd gekeken en gezamenlijk inspiratie werd opgedaan over de toekomst.

Onze grote dank gaat uit naar alle donateurs en vrijwilligers die zich de afgelopen 30 jaar hebben ingezet voor de humanitaire noden en in het bijzonder het onderwijs in Midden-Amerika. Mede dankzij hen zijn wij 30 jaar geworden en samen hopen we de komende 30 jaar nog veel mooie projecten te kunnen realiseren.

Deel dit bericht:


Welkom 2018

Het nieuwe jaar is inmiddels al enkele weken van start. Een bijzonder jaar voor ons als stichting, aangezien 2018 ons jubileumjaar is. Afgelopen december hebben wij de officiële viering gehad, maar wij zullen dit jaar geregeld terugblikken op de afgelopen jaren. We zullen met name ook vooruitkijken naar de toekomst, met daarbij passende activiteiten waarmee we de bewustwording voor onze stichting en doelstellingen groter kunnen maken, zodat nog meer kinderen in Midden-Amerika kunnen voorzien van onderwijs en daarmee betere kansen in de toekomst.

Deel dit bericht:


Stichting Pimma viert 30-jarig jubileum

In aanwezigheid van de locoburgemeester van Maastricht, Dhr. André Willems, vaste sponsoren, donateurs en vrijwilligers, vierde Stichting Pimma vrijdag 1 december haar 30-jarig jubileum. Deze mijlpaal vierde de Maastrichtse stichting in de intieme atmosfeer van de Cellebroederskapel. Lees het volledige artikel Pimma

Deel dit bericht:


Stichting Pimma bestaat 30 jaar!

Op 24 september 1987 werd ten kantore van Notaris Versteegh de oprichtingsakte getekend. Inmiddels, 30 jaar later dus, heeft de Maastrichtse Stichting onlangs haar 10e school geopend in Midden-Amerika en worden momenteel de tekeningen gemaakt voor een elfde en twaalfde project.

Lees het volledige artikel Pimma

Deel dit bericht:


Samenwerkingsproject Pimma en Kindcentrum Amby

‘Ik zou zelf niet weten wat ik nog mis in mijn leven’, zo antwoordt een 11-jarige leerling op het Kindcentrum Amby. Een mooie en tevreden zelfreflectie die tegelijkertijd ook de nieuwsgierigheid prikkelt of dit overal op de wereld geldt? ‘Wij zijn gelukkig en zou dat ook gelden voor de kinderen in Midden-Amerika?’ Verwondering en nieuwsgierigheid kruisen elkaar in ons eerste kinderoverleg.

Lees het volledige artikel Pimma

Deel dit bericht:


Mooi bedrag opgehaald door IRONMAN team

Op het Preuvenemint 2016 besloten Rianneke de Ritter, Stefanie Joosten en Wino van den Bosch en mee te doen in een estafette team aan IRONMAN Maastricht-Limburg 2017. Afgelopen 6 augustus heeft het drietal de zwaarste triatlon ter wereld volbracht en tijdens het Preuvenemint 2017 overhandigden zij het bestuur van Pimma het mooie bedrag van € 2.500,-. Wij danken het team, hun supporters en alle donateurs voor deze top-prestatie! Veer zien gruuts op uuch!

Deel dit bericht:


Tiende school is een feit!

Op maandagavond 7 juli jl ontving het bestuur van Pimma per mail van Stichting FUNDAMAM het heuglijke bericht dat het schoolgebouw in Veinte Reales in gebruik is genomen.
Pimma’s tiende school is een feit!

Lees het volledige artikel Pimma

Deel dit bericht:


Pimma