Even voorstellen…

Per Ebbelink“Afgelopen jaar ben ik met veel plezier en enthousiasme toegetreden tot het bestuur van Pimma. Ik heb Pimma beter leren kennen, nadat we een project hebben gedraaid op de school waar ik nu werk. Prachtig om met kinderen de wereld om hen heen te verkennen en de verwondering te zien, wanneer ze zich daarin verdiepen.

Je bewust zijn dat in de wereld niet iedereen gelijke kansen heeft, maar dit wel verdient, heeft me doen besluiten hier ook actief een bijdrage in te willen leveren. Wetende dat ik dit niet in mijn eentje ga oplossen, maar ieder steentje is er één.

In het dagelijkse leven ben ik directeur van Kindcentrum Amby in Maastricht. Inmiddels ben ik al 27 jaar werkzaam in het onderwijs. Een grote passie is reizen. Ik heb al heel wat van de wereld mogen zien. In het verleden ben ik ook al eens in Guatemala geweest. Een prachtig land, rijk aan cultuur en natuur. Naast de dingen die je als toerist bezoekt, heb ik ook mogen overnachten bij mensen thuis in het maisveld, onder een golfplaten dak. Bij mensen die ons lief en gastvrij hebben ontvangen. Waar we heerlijk gevoetbald hebben met de kinderen. Want hoe je leeft of wat je bezit zegt niets over hoe mooi en rijk je vanbinnen bent. De beelden staan nog steeds op mijn netvlies en in dankbaarheid kijk ik terug op deze mooie ervaring.

Ik zie het als een uitdaging om die verschillen niet te zien als een barrière, maar oprecht vanuit gelijkwaardigheid te proberen samen mooie projecten op te zetten. Nu de wereld om ons heen steeds kleiner wordt door de moderne technologieën, biedt dit wellicht ook kansen om anders naar onze projecten te kijken. Daar wil ik me graag binnen Pimma voor inzetten.”

Per Ebbelink

Deel dit bericht:


Pimma