Viente Reales

Deze school in Viente Reales is een uitbreiding op een bestaande school.

Op maandagavond 07.07.2017 ontving het Pimma bestuur per mail van Stichting Fundamam het heuglijk bericht dat het schoolgebouw in Veinte Reales in gebruik genomen is. In de brief staat dat de bewoners van het gehucht Veinte Reales en de leden van stichting Fundamam diep dankbaar zijn voor de financiële steun, die het mogelijk maakte de bestaande school uit te breiden met nieuwbouwlokalen .

In 2016 keurde stichting Pimma het projectvoorstel dat ingediend werd door stichting Fundamam goed. De bouwwerkzaamheden van het schoolgebouw werden gefaseerd uitgevoerd en over de voortgang ontving het bestuur gedegen rapportages. Het gebied werd tijdens de bouw getroffen door twee aardbevingen in de regio, waardoor grond verzakkingen plaatsvonden en de bouw wat vertraging opliep. Na een bouwtijd van ruim een jaar is de nieuwbouw gerealiseerd. De kinderen kunnen van onderwijs genieten in een veilige ruimte.

De school ligt in Veinte Reales, Comitancillo, in het departement San Marcos. Dit is in het westen van Guatemala, niet ver van de Mexicaanse grens.

Plaats

Veinte Reales, Comitancillo

Soort onderwijs

Kleuter- en basisonderwijs

Opening

2017

Kosten project

€40.000

Deel dit bericht:


Pimma