Workshops voor docenten op Pimma-scholen

In het kader van ’10 jaar INNOVO’ en ’10 jaar GaiaZOO’ ontving Stichting Pimma in juni 2015 een cheque ter waarde van €10.000 die ter beschikking werd gesteld voor educatiedoeleinden. Gezamenlijk hebben GaiaZOO (Gaia Nature Fund), INNOVO en Pimma het idee opgevat om dit geld aan Rainforest Alliance aan te bieden, die daarmee een educatieprogramma heeft ingericht voor de scholen van Pimma in Guatemala.

Wereldwijd helpt Rainforest Alliance leerlingen van alle leeftijden om te begrijpen welke rol we allemaal spelen bij het behoud van een goed milieu. Daarbij organiseert Rainforest Alliance workshops om leerkrachten te ondersteunen in hun dagelijkse praktijk om kinderen wegwijs te maken in het behoud van natuur in algemene zin en waterhuishouding in het bijzonder.

Mede dankzij de hulp van onze partnerorganisatie in Guatemala, Fundamam, hebben inmiddels 38 leerkrachten van Pimma scholen bijscholing gehad, waarbij de nadruk werd gelegd op het behoud van regenwouden en het maximaal benutten van landbouwgrond. Komend schooljaar, dat in Guatemala in februari begint, wordt dit opgenomen in de diverse onderwijsprogramma’s.

De educatiematerialen voorzien kinderen en ouders met informatie die ze nodig hebben om milieuvraagstukken te begrijpen en om actie te kunnen nemen om hun eigen grond te helpen beschermen.

 

Deel dit bericht:


Pimma