Voortgang 10e project, tweede fase

In 2017 opent Pimma haar tiende school. Het nieuwste project betreft de uitbreiding van een bestaand gebouw van de school in het buurtschap Veinte Reales bij het dorp San Luis, gemeente Comitancillo, departement San Marcos in Guatemala.

De bouw verloopt in drie fasen. De eerste en tweede fase zijn inmiddels afgerond en het bestuur heeft afgelopen november akkoord gegeven op de werkzaamheden voor de derde, tevens laatste fase. Het werk werd gegund aan Juan Alfonso Romero, die ontwerp en planning van de werkzaamheden, opstellen van de bouwplannen en uitvoeringsschema, kostenoverzicht en technische specificaties, leiding, coördinatie en supervisie van de bouwwerkzaamheden voor zijn rekening nam.

Het ontwerp van de school is modulair van opzet, er worden 3 klaslokalen, een directiekamer en toiletten gebouwd. In de laatste fase wordt het ontwerp opgeleverd en in gebruik genomen door leerlingen en leraren.

Pimma betrok bij de bouw wederom de lokale stichting ‘Fundamam’. Deze vervulde de rol van bouwheer. Het contact met de stichting kwam tot stand via de Nederlandse adviseur Mario Coolen, die vanaf midden jaren ’90 verbonden was aan de interkerkelijke ontwikkelingsorganisatie Solidaridad. Hij is sinds vorig jaar met pensioen maar nog steeds bereikbaar voor advies.

De leden van Fundamam hebben op overtuigende wijze verslag gedaan van het proces tot nu toe in woord en beeld. Een fotopresentatie staat op onze Facebookpagina.

Het bestuur van Pimma ziet uit naar het eindresultaat en is er van overtuigd dat de nieuwe school een positieve bijdrage zal gaan leveren aan de gehele samenleving.

Deel dit bericht:


Pimma