Sponsorloop Basisschool Franciscus Bunde groot succes

Vrijdag 7 april jl. organiseerde Basisschool Franciscus Bunde een sponsorloop. Hieraan deden maar liefst 450 kinderen mee.

Na een goede warming–up werd door alle groepen fanatiek gelopen voor het goede doel, ieder op zijn eigen tempo.

De opbrengst van deze sponsorloop was € 1.440,-.

Afgelopen februari kreeg Pimma de mededeling dat een deel van de opbrengst van de door Basisschool Franciscus in Bunde te organiseren sponsorloop op 7 april voor Stichting Pimma bestemd is. Alle leerjaren zorgden voor deze opbrengst op die dag. De school verzocht de stichting om voor de kinderen uit te leggen wat Pimma doet, iets te vertellen over het schoolgebeuren in Guatemala en wat Pimma met de opbrengst gaat doen.

Op 17 maart togen Marij Ensinck, vrijwilliger van Pimma, en Jan Willems, voormalig penningmeester, richting Bunde. Zij verzorgden drie presentaties voor de kinderen. Deze presentaties bestonden uit foto’s, voorzien van toelichting door Jan. Uit de beelden werd duidelijk hoe de oude “schoolgebouwen” er uit zagen en hoe de kinderen in die omstandigheden onderwijs volgden. Daarna werden beelden van de nieuwe gebouwen en de inrichting er van getoond. Ook het (over)leven van de kinderen kwam aan de orde.

Achtereenvolgens kwamen de leerjaren op bezoek in de aula. Geboeid keken de kinderen naar de beelden en luisterden aandachtig naar de toelichting. Er werden veel vragen  gesteld, vooral over het dagelijks (school)leven van de kinderen in de bergdorpen van Guatemala. Ze toonden veel bewondering en respect voor hun leeftijdgenoten aldaar: men vond dat de kinderen in Guatemala veel vrolijkheid uitstraalden terwijl het er zo armoedig was en ze vaak veel werk op het land moesten verrichten.

Marij en Jan spoorden hen aan hun best te doen tijdens de sponsorloop en bedankten de kinderen al bij voorbaat voor hun inspanning en namens de kinderen in Guatemala voor hun bijdrage.
Tijdens de sponsorloop, op vrijdag 7 april, deden 450 kinderen mee van alle groepen van Basisschool Franciscus Bunde. De opbrengst was €1440,-.

Stichting Pimma dankt eenieder die hier een steentje aan heeft bijgedragen.

Deel dit bericht:


Pimma