Vijf actieweken in winkelcentrum Brusselse Poort leveren nieuwe school op

Afgelopen zaterdag was de laatste dag van de vijfde actieweek die Winkelcentrum Brusselse Poort organiseerde ten behoeve van Stichting Pimma. De opbrengst van vijf actieweken in vijf jaar (2012-2016), hebben een prachtig bedrag opgeleverd van maar liefst €37.228,65. Met dit bedrag kan Stichting Pimma de tiende school financieren, die heel toepasselijk de naam ‘Puerta de Bruselas’ krijgt en momenteel gebouwd wordt in Guatemala.

De afgelopen vijf jaar bood Winkelcentrum Brusselse Poort een podium aan Stichting Pimma (Particulier Initiatief Maastricht Midden-Amerika), om via het organiseren van activiteiten, geld binnen te halen voor het goede doel: het bouwen van scholen in Midden-Amerika. Het bestuur van het winkelcentrum hecht er waarde aan om maatschappelijke organisaties te ondersteunen bij hun activiteiten.

nicole-en-astridGedurende de actieweken konden bezoekers aan het Maastrichtse winkelcentrum bijvoorbeeld voor €2 draaien aan het Rad van Fortuin en zo kans maken op 1 minuut gratis winkelen bij Albert Heijn of op een van de vele rijkelijk gevulde boodschappentassen. Tal van kinderactiviteiten werden georganiseerd, zoals het maken van loombandjes voor kinderen aan de andere kant van de wereld (2014), het digitaal meebouwen aan een betere wereld in de populaire videogame Mindcraft (2015) of het bouwen van een poort van LEGO voor de nieuwe school (2016). Vrijwilligers van Stichting Pimma waren dagelijks aanwezig om informatie te geven over het werk van de stichting en er werden handgemaakte spullen uit Centraal-Amerika verkocht. Vijf actieweken resulteerden uiteindelijk in het prachtige bedrag van €37.228,65 en aldus in de tiende school!

Stichting Pimma dankt de vele bezoekers voor hun bijdrages, alle sponsoren die de acties mede mogelijk hebben gemaakt en -last but not least- Winkelcentrum Brusselse Poort voor het ter beschikking stellen van ruimte, podium en alle ondersteuning.

Op de foto Nicole Maurer, bestuurslid Stichting Pimma en Astrid van den Wijngaard, bestuurslid winkeliersvereniging Winkelcentrum Brusselse Poort

Deel dit bericht:


Pimma