Stichting Pimma viert 30-jarig jubileum

In aanwezigheid van de locoburgemeester van Maastricht, Dhr. André Willems, vaste sponsoren, donateurs en vrijwilligers, vierde Stichting Pimma vrijdag 1 december haar 30-jarig jubileum. Deze mijlpaal vierde de Maastrichtse stichting in de intieme atmosfeer van de Cellebroederskapel.

Stichting Pimma (Particulier Initiatief Maastricht Midden-Amerika) werd in 1987 opgericht door het Maastrichtse echtpaar Guy en Elly Vroemen. Nu, 30 jaar later, opent Pimma haar tiende school en is onlangs het startsein gegeven voor de bouw van de elfde. Ook plannen voor een twaalfde project zijn al gemaakt en worden nu beoordeeld.

Één van de doelstellingen van een stichting, en met name van Stichting Pimma, is dat alle activiteiten moeten leiden tot bewustwording en fondsenwerving. De ontvangen gelden bij stichting Pimma worden louter besteed aan ontwikkelingssamenwerking. En dus bijvoorbeeld niet aan reizen van bestuursleden naar Guatemala, of aan andere activiteiten als feestjes of recepties. Daarom is er lang getwijfeld en gediscussieerd binnen het bestuur of en hoe dit 30-jarig jubileum te vieren.

Nu is 30 jaar die typische fase of leeftijd waarop men gaat omkijken en vooruitkijken. Veel kaarten zijn al geschud, verantwoordelijkheid wordt ten volle beseft en verplichtingen moeten worden nagekomen. Het is de fase van, al dan niet bewust, balansafwegingen: tevreden over wat er is of ontevreden over wat er buiten bereik is geraakt.

Daarom leek het het bestuur gepast om in relatief kleine groep bij elkaar te komen, terug te kijken op de afgelopen 30 jaar, maar bovenal ook om vooruit te kijken en gezamenlijk inspiratie op te doen. Het bestuur was zeer vereerd met de komst van de locoburgemeester van Maastricht, die mooie woorden van waardering sprak.

Stichting Pimma dankt alle donateurs en vrijwilligers die zich de afgelopen 30 jaar hebben ingezet voor de humanitaire noden en in het bijzonder het onderwijs in Midden-Amerika. Mede dankzij hen is de stichting 30 jaar geworden en samen met hen hoopt ze de komende 30 jaar nog veel mooie projecten te kunnen realiseren.

Bekijk hier de foto’s van de avond (credits Tina Piano).

Deel dit bericht:


Pimma