Pimma als goede doel tijdens IRONMAN Maastricht-Limburg 2017

Pimma Ironman teamDrie sportievelingen hebben zich als Relay-team aangemeld voor ’s werelds meest bekende triatlon, IRONMAN, die op 6 augustus 2017 in Maastricht-Limburg wordt gehouden.
Deze zware triatlon bestaat uit 3,8 km zwemmen (in de Maas), 180 km fietsen (door het Limburgse en Belgische heuvelland) en 42,2 km rennen (door Maastricht). Het drietal heeft zich ingeschreven onder de naam ‘IRONMAN for Pimma’ en zwemmen, fietsen en lopen dus voor het goede doel. Wie zijn zij en wat beweegt hen?

Hoe komt iemand erbij om de Ironman te gaan doen? Tijdens de Ironman Maastricht 2016 waren Rianneke en Wino onderdeel van de vrijwilligers van tennisvereniging Kimbria, die eten en drinken uitdeelden tijdens het hardloopgedeelte van de Ironman. De sfeer tijdens het evenement was zo geweldig dat op enig moment de vonk is overgeslagen en het idee is ontstaan om mee te doen aan de Ironman 2017.

De verdeling was snel gemaakt. Rianneke zou gaan zwemmen en Wino zou het fietsen voor zijn rekening nemen. Het enige dat nog ontbrak was een loper of loopster…
Op het Preuvenemint liep Wino vervolgens Stefanie tegen het lijf en vertelde haar over de Ironman plannen. Zij was meteen enthousiast en wilde graag meedoen. Zo was het Ironman-team compleet en kon het trainen beginnen.

Wie zijn wij
Mijn naam is Wino van den Bosch, ik ben 48 jaar en een echte ‘Mestreechteneer’. Ik woon samen met Manon op de Céramique in Maastricht. Vroeger heb ik gevoetbald en gebasketbald en op dit moment tennis ik, vind ik het leuk om in de winter te gaan skiën en vorige zomer heb ik mijn duikbrevet gehaald. Twee jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat de sporten die ik op dat moment deed niet echt de sportieve voldoening gaven. Ik kocht een racefiets en ben gaan fietsen. De eerste maanden dacht ik dat dit niets voor mij was, maar langzaam begon het fietsvirus toe te slaan en nu kan ik niet wachten tot ik weer mijn ronde kan gaan maken. De 180 km van de Ironman is voor mij wel een hele uitdaging, want deze afstand heb ik tot op heden nog nooit gefietst.

Mijn naam is Stefanie Joosten-Stevens, ik ben 43 jaar en net als Wino een echte ‘Mestreechtse’. Dat maakt voor mij de deelname aan Ironman Maastricht-Limburg ook zo bijzonder: meedoen aan zo’n groots sportevenement en dan óók nog in je eígen stad. Mooier kan bijna niet!
Ik ben getrouwd met Piet, moeder van Evi (11) en Stef (10) en stiefmoeder van Freek (20).

Een jaar of vier geleden ben ik begonnen met hardlopen via ‘start-to-run’ in Ulestraten. Ik had gelijk in de gaten, dit is iets voor mij! Lekker in de buitenlucht, sporten wanneer je zelf zin en tijd hebt, lekker alleen of gezellig in een groep. Na twee jaar ben ik lid geworden van Atletiek Maastricht. Ik had mezelf inmiddels ten doel gesteld om in november 2016 de Marathon van Valencia te lopen en hiervoor was het nodig om op een andere manier te gaan trainen, onder professionele begeleiding. Samen met een aantal mede-clubleden van AM heb ik inderdaad afgelopen november mijn eerste marathon uitgelopen. Een fantastische ervaring! Dat smaakte naar meer, dus ik zou het geweldig vinden om in augustus de Ironman te kunnen voltooien, samen met Rianneke en Wino.

Mijn naam is Rianneke de Ritter, ik ben 27 jaar en in tegenstelling tot Wino en Stefanie kom ik niet uit Maastricht. 9 Jaar geleden ben ik in deze mooie stad komen studeren en sindsdien ben ik niet meer weg gegaan. Vorig jaar heb ik hier samen met mijn vriend een huis gekocht en ondertussen voelt het ook echt als thuis. Ook ik vind het erg luk om in de stad waar ik woon aan zo’n mooi evenement mee te doen. Van kinds af aan ben ik al tijd al fanatiek aan het sporten. Tennis is mijn grootste hobby, dit doe ik al ongeveer 20 jaar. Via de tennisvereniging en het vrijwilligerswerk zijn Wino en ik dan ook in contact gekomen met de Ironman. De laatste jaren sta ik erg open voor nieuwe uitdagingen en het beoefenen van nieuwe sporten. Naast tennissen ben ik ook vrij veel aan het wielrennen en hardlopen, maar juist het zwemmen leek mij een hele mooie nieuwe uitdaging. Tot de zomer van 2016 deed ik dit vrij weinig, maar sinds het idee was ontstaan ben ik helemaal enthousiast en al fanatiek aan het trainen. In het begin was het even wennen, zo’n nieuwe sport, maar nu gaat het me al redelijk goed af. Na nog een aantal maanden trainen verwacht ik de 3,8 km goed af te kunnen leggen, en uiteraard de totale Ironman met z’n drieën te voltooien. Ik heb er zin in!

Goed doel
Tijdens een van de eerste keren dat we als team bijeen waren om te overleggen hoe we een en ander zouden gaan aanpakken, ontstond het idee om de deelname aan Ironman Maastricht te koppelen aan een goed doel. In eerste instantie was namelijk het idee om een aantal particulieren of bedrijven te zoeken, die ons zouden willen ondersteunen door een deel van de door ons te maken kosten (inschrijfgeld, shirts, wetsuit e.d.), voor hun rekening te nemen. Maar waarom dit niet veel grootser aanpakken en proberen een mooi bedrag bijeen te brengen voor een goed doel?

De logische vervolgvraag was natuurlijk: “Welk goed doel?” Ook daar waren we het als team snel over eens: het zou Stichting Pimma worden. Immers, Pimma heeft Maastrichtse roots en bovendien kenden we een aantal bestuursleden van Pimma persoonlijk, die zich al jaren vrijwillig voor deze stichting inzetten. Reden genoeg dus.

Actie
Nu is het tijd voor actie! We zijn inmiddels alle drie hard aan het trainen. Daarnaast zijn we ook druk op zoek naar sponsoren. Dit alles in de hoop dat we 6 augustus niet alleen onze eigen droom kunnen waarmaken, maar ook nog een mooie bijdrage kunnen leveren aan Pimma, die hiermee kansarme kinderen in Midden-Amerika helpt om ook hún dromen waar te maken.

Facebook
Volg Team Pimma ook via Facebook.

Deel dit bericht:


Pimma