Ondertussen in Guatemala…

Pimma’s tiende scholenproject ‘Escuela Veinte Reales’ zal naar verwachting op korte termijn opgeleverd worden. Tijdens de laatste fase van de bouw waren er wat complicaties, waardoor de planning aangepast moest worden. In de volgende nieuwsbrief hopen we foto’s van het eindresultaat te presenteren.

Escuela el Schans
In 1995 werd ‘Escuela el Schans’ in de Colonia El Esfuerzo, Guatemala gerealiseerd. Er zijn momenteel ‘water’ problemen, omdat het onderhoud van de school meer geld kost dan het schoolbestuur ter plekke had ingeschat. Stichting Pimma besloot samen met Stichting Paulien in het laatste kwartaal van 2016 de school financieel te ondersteunen zodat de waterpomp gerepareerd kan worden.

Nieuw scholeninitiatief in de gemeente Comitancillo
Pimma benaderde recent partnerorganisatie Stichting Fundamam, die de rol van ‘bouwheer’ voor meerdere scholen op zicht heeft genomen, om nieuwe voorstellen in te dienen voor de bouw van een volgende school – alweer de elfde in reeks. Er zijn een tweetal verzoeken gedaan in de gemeente Comitancillo. Het betreft een grote uitbreiding voor ‘La escuela la molina Vieja’ en een kleine uitbreiding van ‘La escuela del caserio del Eden.’

De komende periode zal Stichting Pimma met adviseur Mario Coolen en Stichting Fundamam gesprekken voeren over de voorstellen, om in te schatten welke impact de nieuwe scholen op de gemeenschappen zou hebben. Dit onderzoek is enerzijds nodig, om een verantwoorde investering te kunnen doen, anderzijds om in Nederland kinderen en geïnteresseerden goed te kunnen informeren over de situatie in Guatemala.

 

 

Deel dit bericht:


Pimma