04-07

nov 2015

Actieweek Brusselse Poort

Voor het vierde jaar op rij organiseert Winkelcentrum Brusselse Poort een actieweek ten behoeve van Stichting Pimma. Gedurende vier dagen staat het winkelcentrum geheel in het teken van Pimma. Primeur dit jaar is dat de kinderen ook digitaal mee kunnen bouwen aan een betere wereld in ‘Pimma-Minecraft’.

Bouw mee en maak kans op een iPad !
Log in op Minecraft-server Pimmaworld:
pimmaworld.dmch.nl

Gedurende de actieweek worden verschillende activiteiten georganiseerd, waarmee bewustwording gecreëerd wordt voor de noodzaak van onderwijs in Midden-Amerika. Daarnaast draait het Rad van Fortuin van woensdag t/m zaterdag, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de bouw van scholen door Pimma. Door aan het rad te draaien maakt men kans op mooie prijzen waaronder 1 minuut gratis winkelen bij Albert Heijn.
Woensdag 4 november start een zeer bijzondere activiteit, Pimma Minecraft Event, voor kinderen t/m 16 jaar, met als thema “Draag een digitaal steentje bij aan een betere wereld”.

Pimma Minecraft Event
Minecraft is een spel dat vooral populair is onder kinderen en jongeren. In het spel bouwen en leven de spelers in een door hun zelf gecreëerde digitale wereld. Pimma biedt kinderen een platform om sámen te bouwen aan een betere wereld in Minecraft en daagt iedereen uit die jonger is dan 17 jaar om in de week van 4 t/m 7 november digitaal mee te bouwen. Onder alle bouwers wordt een iPad verloot.

Woensdag 4 november wordt de Pimma Minecraft server, Pimmaworld genaamd, om 12.00 uur geopend door burgemeester Annemarie Penn-te Strake. Vanaf dat moment kan iedereen online aan de slag. Onervaren Minecraft spelers kunnen een instructie ontvangen door een mail te sturen naar pimma@pimma.nl. Ervaren spelers kunnen vanaf 4 november inloggen op pimmaworld.dmch.nl

Zaterdag 7 november kan er vanaf 11.00 uur ook gebouwd worden in de speciaal ingerichte Pimma Minecraft Academy in Winkelcentrum Brusselse Poort. Kinderen kunnen dan hun bouwcreatie ter plekke maken op hun eigen laptop (waarop Minecraft en een eigen account aanwezig is), of op een van de aanwezige computers. Tijdens de Pimma Minecraft Academy zullen ook Maastrichtse architecten, ontwerpers, stedenbouwers en ontwikkelaars aanwezig zijn om de kinderen te begeleiden. Om 16.00 wordt het Mincraft Event afgesloten met de verloting van een iPad onder alle deelnemende bouwers door Beppie (mine)Kraft.

Programma 4 t/m 7 november

Winkelcentrum Brusselse Poort bouwt mee aan een nieuwe school in Midden-Amerika. Ook meebouwen? Steun Pimma en maak kans op mooie prijzen!

Woensdag 4 t/m zaterdag 7 november:
Pimma Minecraft Event
Pimma Minecraft Event “Draag een digitaal steentje bij aan een betere wereld” (t/m 16 jaar)
Digitale Pimma wereld online bereikbaar vanaf woensdag 12.00 uur.

Rad van Fortuin
Steun en win!
Voor slechts 2 euro draai je aan het Rad van Fortuin en maak je de hele week kans op mooie prijzen en misschien ga jij 1 minuut gratis winkelen bij Albert Heijn.

Zaterdag 7 november: Grote finale-dag
Meet & Greet met de toppers van Maastricht
10.00 – 13.00 uur gastheer Frans Theunisz
14.00 – 17.00 uur gastvrouw Beppie Kraft

Pimma Minecraft Academy
11.00 – 15.00 uur
Speciaal ingerichte Pimma Minecraft Academy in Winkelcentrum Brusselse Poort.
Kinderen kunnen dan hun bouwcreatie ter plekke maken op hun eigen laptop, of op één van de computers die beschikbaar zijn gesteld.
16.00 uur Verloting iPad door Beppie (mine)Kraft

Rad van Fortuin
Doorlopend draaien en winnen
16.30 uur Prijsuitreiking ‘1 minuut gratis winkelen bij AH’

Doorlopend diverse kinderattracties

 

Pimma dankt haar sponsoren:
Winkelcentrum Brusselse Poort
Houben Souren Verhuur
Ivizi
Attractieverhuur Sjpaspunt
RO groep
Maurer United Architects
MCO+
Saus
Tenmar Tent & Event
Admin Schurmann
Schminkers Only

Met dank aan gemeente Maastricht

Deel dit bericht:


Pimma