Stichting Pimma bestaat 30 jaar!

Op 24 september 1987 werd ten kantore van Notaris Versteegh de oprichtingsakte getekend. Inmiddels, 30 jaar later dus, heeft de Maastrichtse Stichting onlangs haar 10e school geopend in Midden-Amerika en worden momenteel de tekeningen gemaakt voor een elfde en twaalfde project.

Het komende jaar zal dan ook vaak in het teken staan van 30 jaar succesvolle bijdragen aan de educatieve ontwikkeling van jonge kinderen in Midden-Amerika. In de beginjaren was er sprake van een hevige burgeroorlog in El Salvador en Guatemala. Met name in die tijd heeft Pimma gepionierd in de bouw van schoolprojecten in die twee landen. In de loop der jaren werd de samenwerking met lokale partijen steeds intenser en groeide het onderliggende vertrouwen. Vandaag de dag zijn we samen met deze partners naarstig op zoek om projecten nog duurzamer te ontwikkelen, elkaar nog beter te informeren over elkaars mogelijkheden en ook middels onderwijsprojecten elkaar te stimuleren.

Inmiddels heeft Pimma 10 scholen gebouwd met in totaal 65 klaslokalen. Het gemiddelde aantal leerlingen dat dagelijks naar school gaat is meer dan 2.500. De komende maanden worden 2 nieuwe projecten voorbereid, die eind 2017/begin 2018 worden gerealiseerd. Pimma is trots op het feit dat ze mede dankzij donateurs, sponsoren, vrijwilligers en andere belangstellenden op deze wijze een bijdrage kan leveren aan een betere toekomst van deze kinderen.

Deel dit bericht:


Pimma