Onderscheiding De Trichter voor Joland Slangen: meer dan 20 jaar vrijwilliger bij Stichting Pimma.

Afgelopen maandag 24 september heeft Joland Slangen De Trichter ontvangen: een stedelijke onderscheiding voor zijn werkzaamheden als voorzitter van Stichting Pimma. Sinds 1996 is hij touwtrekker van Pimma en heeft hij bijgedragen aan de bouw van 12 scholen in Guatemala én aan het creëren van bewustwording op basisscholen in Maastricht. 

 

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake reikt de Trichter uit aan Joland Slangen

Onderscheiding
Na het delen van een aantal mooie woorden reikte Burgemeester Annemarie Penn-te Strake gisteren De Trichter uit aan een compleet verraste en emotionele Joland Slangen.
In het bijzijn van familie, (oud)-bestuursleden, vrijwilligers en sponsoren van Stichting Pimma ontving Joland Slangen deze onderscheiding voor personen die zich op uitmuntende wijze nuttig hebben gemaakt voor de stad Maastricht. Sinds 1996 is Joland belangeloos bestuurslid én touwtrekker van Pimma. Hij neemt initiatief in het verwerven van financiële middelen, organiseert evenementen in Maastricht en op basisscholen om bewustwording te creëren én hij verbindt Pimma aan mensen en bedrijven die op hun beurt hun steentje bijdragen aan de bouw van scholen in Midden-Amerika. Hij reisde regelmatig naar Guatemala om de bouw en het onderhoud van Pimma-scholen te inspecteren.

Stichting Pimma
Stichting Pimma werd in 1987 opgericht door een Maastrichts echtpaar en draagt sindsdien zorg voor het verbeteren van kansen van kinderen in Midden-Amerika, Guatemala in het bijzonder. In de afgelopen jaren zijn 11 basisscholen gebouwd en de twaalfde en dertiende school staan gepland. Hierdoor voorziet Pimma, al ruim 30 jaar, duizenden kinderen van onderwijs. Ook het creëren van bewustwording over de noodzaak voor onderwijs in Midden-Amerika is een doelstelling: middels lessen op basisscholen en evenementen in Maastricht.
Joland Slangen zal zich ook de komende jaren namens Stichting Pimma, sponsoren en donateurs blijven inzetten voor een betere wereld.

 

 

Deel dit bericht:


Pimma